Holandský řízek | recept
Holandský řízek | recept. Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usmažte si je také, zaručeně si pochutnáte.
Co je potřeba
500 g mletého masa
300 g eidamu
2 celá vejce
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
3 stroužky česneku
1 čajová lžička Harmonie chuti (nebo jiné dochucovadlo např. Vegeta, Kuchárek atd.)
dle potřeby sůl
hladká mouka
1 polévková lžíce mléka a strouhanka na obalení
Krok 1
Do mísy nastrouháme sýr na hrubém struhadle a česnek prolisujeme.
Krok 2
Přidáme ostatní suroviny a nejlépe rukou důkladně promícháme.
Krok 3
Z hotové směsi tvoříme větší válečky, které trochu splácneme (viz. foto).
Krok 4
Holanďáky pak klasicky obalíme v trojobale (do vajíček přidávám lžíci mléka) a smažíme dozlatova.
Krok 5
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. DOBROU CHUŤ!!!