Krůtí řízečky | recept na šťavnaté řízky
Krůtí řízečky | recept na šťavnaté řízky. Kdo by neměl rád řízky? Většinou máme svůj zaběhnutý postup, ale někdy i drobná změna může klasické jídlo posunout do úplně jiných dimenzí. V následujícím jednoduchém receptu vám poradím, jak si řízky vylepšit pomocí snadného triku. Vyzkoušejte si připravit šťavnaté krůtí řízečky podle mého receptu. Úspěch je zaručen.
Co je potřeba
cca 500 g krůtích prsou
4 celá vejce
1 vrchovatá polévková lžíce plnotučné hořčice
špetka soli a pepře
hladká mouka a strouhanka na obalení
olej
Krok 1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Krok 2
Z vajíček, soli a hořčice si vidličkou vyšleháme těstíčko, do kterého řízky obalené v mouce namáčíme.
Krok 3
Následně je obalíme ve strouhance a smažíme klasicky na rozpáleném oleji na středním plameni.
Krok 4
Řízky připravené podle tohoto návodu, jsou opravdu šťavnatější než klasické. Vyzkoušejte! Dobrou chuť!