Drožďová polévka s kapáním | recept na výbornou polévku
Drožďová polévka s kapáním | recept na rychlou polévku. Bez droždí se neobejde výroba chleba a pečiva. Ale poměrně málo se droždí úplatňuje jakožto jedna ze základních chuťových složek pokrmů. Konzumace droždí ale přitom pomáhá při řadě zdravotních problémů, obsahuje totiž vitamíny skupiny B a bílkoviny. Zkuste si přichystat drožďovou polévku podle mého receptu. Polévka je výborná a poměrně rychle a snadno připravená. Drožďovou polévku zvládne uvařit i kuchařský začátečník. Do drožďové polévky přidávám ještě kapání, díky němuž je polévka vydatnější a vydá i za samostatný pokrm. Inspirujte se mým receptem a připravte si výbornou drožďovou polévku.
Co je potřeba
1 cibule
1 kostka droždí
čerstvá zelenina (případně mražená)
olej
Solčanka nebo Podravka
1 celé vejce
1/2 polévkové lžíce oleje
dětská krupička dle potřeby
sůl, maggi na dochucení
zelená nať na ozdobu
Krok 1
V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku nakrájenou nadrobno. Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme nahrubo (je lepší použít čerstvou, ale pokud ji nemáte, sáhněte po mražené).
Krok 2
Nastrouhanou zeleninu přidáme na připravenou cibulku, chvíli restujeme. Poté rozdrobíme droždí a za stálého míchání ho přisypáváme do hrnce a necháme ho rozpustit. Následně vlijeme 1,5 l vody a přidáme cca 2 lžičky Solčanky (dle chuti). Krátce povaříme, až je zelenina měkká.
Krok 3
Dále si přichystáme kapání. Do hrnečku si vyklepneme 1 celé vejce, přidáme cca půl lžíce oleje a za stálého míchání přidáváme dětskou krupičku, až se nám vytvoří hustší těstíčko.
Krok 4
Přes cedník na noky nebo popř. přes hrubé struhadlo vidličkou vtlačujeme do vroucí polévky. Těstíčko dělám trošku řidší, aby to přes cedník dobře proteklo.
Krok 5
Necháme krátce povařit (cca 1 – 2 min.). Dochutíme solí a maggi a ozdobíme pokrájenou zelenou natí (může být i sušená). A je hotovo!