Krémová polévka s krupičkou | recept
Krémová polévka s krupičkou | recept. Uvařte si krémovou polévku s krupičkou, poradím vám, jak na to. Náš Honzík zbaštil dva talíře, jak mu šmakovala. Je rychle hotová a rozhodně ji zvládne i kuchařský začátečník, ale může se s ní blýsknout i zkušený kuchař. Inspirujte se!
Co je potřeba
1,5 cm silný plátek másla
mražená nebo čerstvá zelenina
1 celé vajíčko
3 – 4 polévkové lžíce dětské krupičky (může být i klasická krupice)
1 – 1,5 l vody
2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky (nemusí být)
sůl, maggi
zelená nať na ozdobu
Krok 1
Na el. sporáku č. 6 si v hrnci rozpustíme máslo a na něm osmahneme zeleninu se Solčankou (měla jsem víc mrkve, proto ta úžasná barva polévky). Přidáme dětskou krupici a necháme chvilinku spražit (sporák stáhneme na č. 4) a zalijeme horkou vodou.
Krok 2
Povaříme asi 10 až 15 minut, dokud není zelenina měkká. Poté polévku tyčovým mixérem rozmixujeme.
Krok 3
Rozkvedláme v ní jedno celé vajíčko, dochutíme a ozdobíme zelenou natí. A je hotovo! Dobrou chuť!