Prdelačka z ovaru | recept na zabíjačkovou polévku
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Prdelačka z ovaru | recept na zabíjačkovou polévku. Nechystáte zrovna zabíjačku a přitom máte chuť na prdelačku? Žádný problém, uvařte si polévku podle mého receptu. Je to rychlovka a budete si připadat jako na zabíjačce.
Co je potřeba
asi 500 – 800 g vepřového kolene
3 kroupáky
1 jitrnice
maggi kostka
petrželová nať (viz. foto)
1 česnek
1 čajová lžička majoránky
maggi
sůl dle potřeby
Krok 1
Z kolena uvaříme ovar. Vývar scedíme přes sítko a přivedeme ho k varu (el. sporák na č. 4).
Krok 2
Když nám vývar začne bublat, tak do něj přidáme 1 – 2 kostky maggi, vytlačíme ze střívka kroupáky, jitrnici a vše důkladně promícháme. Necháme projít varem a sporák vypneme.
Krok 3
Nakonec přidáme majoránku a prolisovaný česnek, dochutíme maggim a solí. Podáváme s pečivem.