Dýňová polévka | recept na zeleninovou polévku
Dýňová polévka | recept na zeleninovou polévku. Dýně se v posledních letech stala symbolem podzimu a podzimní sklizně. Pokud ještě nenašla cestu do vaší kuchyně, nabízím vám výborný tip. Provedu vás krok za krokem přípravou polévky, která si rychle získá vaše srdce. Díky bramborám a pórku je chuť dýně zjemněná, a pokud ji budete servírovat se lžící zakysané smetany, určitě se budou všichni olizovat až za ušima.
Co je potřeba
500 g dýně
30 dkg brambor
1 pórek
1 zakysaná smetana
kousek másla
1 – 2 čajové lžičky Harmonie chuti
sůl, pepř, muškátový oříšek
Krok 1
Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2
Zalijeme 1,5 l vody, přidáme 1 – 2 čajové lžičky Harmonie chuti (nebo Podravka, Vegeta…) a vaříme, dokud nejsou brambory a dýně měkké. Mezitím si pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle (viz. foto).
Krok 3
Potom měkké brambory a dýni tyčovým mixérem rozmixujeme úplně dohladka a přidáme osmahnutý pórek. Povaříme ještě 20 minut a opět vše rozmixujeme (už ale nemusíte, my to tak rádi). Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krok 4
Na talíři pak ještě ozdobíme lžící zakysané smetany a osmaženým chlebem nebo my rádi tenhle smažený hrášek (viz. foto).