Polévka z fazolových lusků | recept na zeleninovou polévku
Polévka z fazolových lusků | recept na zeleninovou polévku. Jak se říká, polévka je grunt. O té následující to jistě platí také. Je poměrně sytá, vystačí tak třeba i k večeři. Vyzkoušejte si polévku z fazolových lusků.
Co je potřeba
250 g mražených zelených fazolových lusků
2 větší brambory
4 čajové lžičky cukru
3 polévkové lžíce octa
2 čajové lžičky sterilovaného kopru (kdo má, může dát dle chuti čerstvý)
1 čajová lžička Harmonie chuti (jako vegeta)
sůl dle potřeby
jíška
5 dkg anglické slaniny
50 g másla
3 rovné polévkové lžíce hladké mouky
na zjemnění
250 ml smetany + 2 polévkové lžíce hladké mouky
Do hrnce si dáme vařit fazolky a vedle do dalšího na kostičky pokrájené brambory.
Když je obojí měkké, tak to slijeme do jednoho hrnce.
Na másle osmahneme na malé kostičky pokrájenou anglickou slaninu a zaprášíme ji moukou a uděláme zlatavou jíšku, kterou vmícháme do polévky.
Povaříme asi 5 až 10 minut a zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali ještě mouku, aby se polévka trochu zahustila.
Ještě povaříme asi 5 minutek a dochutíme koprem, Harmonií chuti, cukrem a octem a dle potřeby solí. Je výborná a my se po ní mohli utlouct!
Pokud se někomu zdá, že se zahušťuje jakoby dvakrát, tak může slaninu osmahnout předem na másle s fazolkami, zalít vodou a zbytek pokračovat dle receptu. Nám ale chutnala tak, jak píšu.