Frankfurtská polévka | recept
Frankfurtská polévka | recept. V následujícím receptu vás provedu přípravou frankfurtské polévky. Název odkazuje k německému městu, údajně je tomu tak proto, že se jedná o polévku s párky, které se začaly vyrábět v 15. století právě ve Frankfurtu. Ať je tomu tak nebo ne, frankfurtská polévka se stala stálicí nejen v německé kuchyni, ale i u nás. Uvařte si ji se mnou i vy. Její příprava je rychlá a jednoduchá.
Co je potřeba
6 nožiček slabých párečků (použila jsem Javořické, nemusí se loupat)
1 velká cibule
1 polévková lžíce sádla
1 polévková lžíce másla
4 větší brambory
1 bujón (používám Karpatský)
2 čajové lžičky sladké mleté papriky nebo 1 lžička sladké a 1 lžička pálivé
1 polévková lžíce hladké mouky
50 ml mléka
2 stroužky česneku (nemusí být)
sůl, pepř, Harmonie chuti
petrželka na ozdobu
Krok 1
V hrnci necháme rozpustit sádlo a máslo. Na tom pak necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a hladkou mouku a umícháme zápražku.
Krok 2
Poté zalijeme 1,5 – 2 l teplé vody z konvice, přidáme bujón (jaký kdo rád), pepř, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Necháme vařit do změknutí brambor a poté do polévky přihodíme na kolečka pokrájené párečky, přilijeme mléko a vaříme ještě asi 10 minut na mírném ohni.
Krok 3
Nakonec polévku dochutíme Harmonií chuti, utřeným česnekem (nemusí být) a ozdobíme petrželkou. Když se mi polévka zdá ještě řídká, tak zahustím jíškou Knorr. Je naprosto vynikající! Nesmí chybět na vašem jídelníčku.