Valašská kyselica | recept na polévku
Valašská kyselica | recept na polévku. V sychravém podzimu vám jistě přijde vhod následující recept na valašskou kyselici, jde o hustou polévku plnou výborného zelí a voňavou po klobáskách. A podzimní chmury jsou ty tam.
Co je potřeba
350 g kysaného zelí (nejlépe domácí ze zeláku)
2 brambory
1 – 2 paprikové klobásy
1 smetana
2 polévkové lžíce hladké mouky
2 čajové lžičky majoránky
1/2 čajové lžičky kmínu
2 ks nového koření
1 bobkový list
sůl a pepř
Zelí dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme koření a povaříme 15 minut od doby varu (el. sporák č.4).
Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou klobásku (slupku neloupu) a vaříme ještě 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
Nakonec polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou, popřípadě bílou jíškou Knorr.
Dle potřeby polévku ochutíme solí a pepřem.
Je výborná!!!
Dobrou chuť!!!