Jste zde

Kuřecí maso na zelí a mrkvi

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

2-3 kuřecí prsíčka, půl hlávky bílého zelí, 4 větší mrkve, 1 větší cibule, olej, sůl, sojová omáčka

Masíčko:
Kuřecí prsa si pokrájíme na kostičky nebo nudličky a cibuli na větší kostičky. Na rozpálený olej hodíme cibuli a necháme zesklovatět (el. sporák na č.6). Potom přihodíme maso, které osmahneme do zlatova. Maso osolíme a zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit (sporák stáhneme na č.4). Když je maso skoro měkké, tak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrouhané zelí nebo pokrájené na drobné nudličky. Důkladně vše promícháme a ještě asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Když je zelí a mrkev měkké, ještě dochutíme solí popř. sojovkou a můžeme podávat. Podáváme s hranolkama, americkýma bramborama nebo opečenýma bramborama.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.