Jste zde

Kuřecí čína podle mého

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

300g kuřecích prsíček nebo vykoštěného kuřecího stehna, 1 balení mražené zeleniny na čínu, 1 malá plechovka sterilované kukuřice, 3 čajové lžičky koření na čínu od Avokáda, 1 čajová lžička kari, 1 čajová lžička grilovacího koření, sójová omáčka, olej, sůl

Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky. Maso dáme na rozpálený olej (el. sporák č.6), přidáme trochu soli, zakapeme sójovou omáčkou (asi 1 čajová lžička) a osmahneme do zlatova. Poté sporák stáhneme na č.4, přidáme celý sáček mražené zeleniny na čínu, půl plechovky kukuřiček (kdo má rád, klidně ať dá celou), zalijeme troškou vody a zeleninu mícháme až nám „povolí“. Přidáme koření, důkladně promícháme a pak dolijeme vodu, podle toho, kolik budeme chtít sosíku a vše necháme pod pokličkou dusit do měkka…asi 15-20 minut. Dle potřeby přiléváme ještě vodu. Když je hotovo, tak čínu dochutíme solí dle potřeby a podáváme s rýží.

Samozřejmě to lze udělat z jakéhokoliv masa, ale já mám nejradši kuřecí, protože je to rychle hotové.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.