Jste zde

Jitulčina ňamka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 kuřecí prso (asi 200-250g), 1 velká cibule, 10dkg anglické slaniny, 1 zelená paprika, 1 stroužek česneku, 1 čajová lžička Harmonie chuti, sójová omáčka, 2 polévkové lžíce pomazánkového másla Pizza od Madety, olej, sůl

Na oleji osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka s anglickou slaninou, kterou jsme nakrájeli na malinké kostičky (el. sporák na č.6). Když cibulka začne zlátnout, tak přidáme na kousky pokrájené kuřecí maso, které zakápneme sójovou omáčkou (asi 1-2 čajové lžičky) a osmahneme dozlatova. Sporák stáhneme na č.4 a k masu přihodíme na nudličky nakrájenou čerstvou zelenou papriku a na kolečka pokrájený stroužek česneku. Vše spolu ještě asi 3 minutky promícháme, poté to podlijeme teplou vodou z konvice a necháme pod pokličkou dusit, dokud není paprika měkká (dle potřeby ještě podléváme vodou). Jak je paprika hotová, tak do směsky přidáme dvě lžíce pomazánkového másla Pizza (myslím, že půjde klidně i obyčejné pomazánkové máslo), dobře promícháme a necháme asi 2-3 minutky probublávat. Pokud máte víc sosíku, tak můžete zahustit troškou hladké mouky. Minutku dochutíme lžičkou Harmonie chuti a dle potřeby dosolíme. Podáváme s hranolkama nebo americkýma bramborama.

Má fantazie opět zapracovala a vymyslela jsem tuhle ňamku. Manžel měl boule za ušima a já byla opět za hvězdu. :D

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.