Jste zde

Vlčický štrůdl s cuketou

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Pokud máte hodně cuket na zahrádce, lze je zpracovat i tak, že si upečete skvělý štrůdl s cuketou. Věřte…nikdo nepozná, že to nejsou jablka. Své rodině jsem to řekla až když byla polovina nohavice zbaštěná a říkali, že nic nepoznali.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 balíček listového těsta

1 větší cuketa

1 hrst kustovnice čínské nebo rozinek

1 lžíce kyseliny citrónové

1 čajová lžička skořice

1 vejce

cukr

Cuketu oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme prostředek a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Do mísy přisypeme jednu lžíci kyseliny citrónové, důkladně promícháme a necháme takto 30-40 minut.

Cuketa nasákne kyselou chuť. Všechnu vodu, kterou cuketa pustí slijeme a ještě trochu vymačkáme. Do mísy přisypeme cukr dle chuti, skořici a kustovnici nebo rozinky. Vše promícháme a uvolněnou šťávu opět slijeme a směs vymačkáme.

Potom už klasicky směs rozprostřeme na listové těsto, zabalíme, potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 230°C dozlatova.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.