Jste zde

Listové košíčky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Tyto košíčky jsou jednoduché, rychlé a lze je naplnit čímkoliv dle vaší fantazie…jdou udělat ve variantě slané či sladké.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 balení listových plátků (viz. foto)

3-4 jablíčka

cukr, skořice

vejce na potření

plech na muffíny

Těsto se prodává mražené, takže ho necháme v pokojové teplotě povolit. Poté pláty těsta položíme na pomoučený vál a do každého plátu vykrojíme kruh o průměru 8cm. Každým tímto kroužkem těsta vyložíme formičky na muffíny (nemusíme vymazávat).

Do mísy nastrouháme nahrubo jablka a dochutíme je cukrem a špetkou mleté skořice. Můžeme přidat i rozinky…a košíčky naplníme asi do třičtvrtě jablky.

Z každého obdélníku těsta, které nám zůstalo po vykrojení kroužku si vypracujeme kuličku tj. 6 kuliček. Každou kuličku vždy vyválíme na oválek a ten poté projedeme rádýlkem od Tescomy (viz. foto), které nám vytvoří krásnou mřížku. Do mřížky vykrojíme dva kruhy o průměru 6cm a ty pak položíme na vršek každého košíčku. Mřížku lze vytvořit i tak, že z vyváleného zbytku těsta nakrájíte proužky, kterými pak mřížku vytvoříte přímo na košíčkách.

Košíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C a pečeme je asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.

Po vytažení z trouby necháme košíčky chvilku vychladnout a pak je vyndáme na tác a posypeme moučkovým cukrem.

Při SLADKÉ variantě lze košíčky naplnit např. tvarohem, povidly, nuttelou nebo i hustším pudinkem.

Při SLANÉ variantě košíčky naplníme např. osmaženou cibulkou se slaninou, míchanými vajíčky, šunkou a sýrem…vršek po potření rozšlehaným vajíčkem ještě posypeme sezamovým semínkem, chia semínky, mákem či kmínem…a můžeme podávat teplé se zeleninovým salátem.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.