Jste zde

Honzovské buchty

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Kdo se jich bojí, těm vzkazuju, že na tom opravdu nic není! Hlavní je se toho nebát!!! :-))))

Co je potřeba

TĚSTO: 6dkg másla nebo rostlinného tuku (Hera), 6dkg moučkového cukru, 1 balíček van. cukru, 2 žloutky, 60dkg polohrubé mouky, trocha soli, 200ml mléka ….. slunečnicový olej (do pekáčku)

KVÁSEK: 150ml vlažného mléka, 30g droždí, 1 polévková lžíce moučkového cukru

Máslo, moučkový a vanilkový cukr a žloutky umícháme ručním šlehačem do pěny. Z vlažného mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek, který necháme vykynout. Já kvásek zadělávám do půllitrového hrnečku a dávám na talířek, protože mi pravidelně udělá hrnečku vař. :-))))) Mouku se špetkou soli promícháme, přidáme vyšlehanou hmotu, vykynutý kvásek a 200ml mléka. Vařečkou promícháme a potom to všechno vysypeme na pomoučený vál a vypracujeme těsto. Ze začátku se to lepí, ale přidáme ještě mouku a pak je to už OK. Těsto dáme na teplé místo vykynout (u nás je to na podlahu do koupelny, to je vykynuté za půl hodinky – jinak ho nechte asi tak hodinku). Když je těsto vykynuté, tak polévkovou lžící vykrajujeme těsto, dáme na vál, rozplácneme prsty, aby z něj byla taková malá placička, vložíme náplň (co kdo rád – já měla povidla) a odspodu jakoby těsto prsty tlačíme nahoru až se nám pomalu náplň schovává a potom nahvršku těsto zmáčkneme jakoby do hřebínku od kohouta a ohneme. Potom ještě na vále mezi dlaněmi točíme až máme jakoby kulatou placičku. Ufffff, snad jste to pochopili. :-)))))) Ještě, že to mám nafocené. :-))))) Na dno pekáčku nalijeme olej tak, aby ho zaplnil a každou buchtu v něm ze všech stran namočíme. Buchty skládáme k sobě a když máme všechny, tak je ještě necháme asi 10 minut kynout. Potom je ještě jednou potřeme olejem ze dna pekáčku a šup s nimi do předehřáté trouby na 180°C asi tak na 20 minut nebo dokuď nejsou zvrchu krásně zlatavé. A je hotovo!
A teď už jenom kakao a nohy na stůl. :-)))))

Dřív jsem se jich taky bála, ale opravdu na tom nic není!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...