Jste zde

Punčovina

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Už nekupuji korpus, ale dělám si ho sama. Punčovina je pak chutnější. Upeču plát piškotu jako na roládu a dál je postup stejný.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

upečený piškot nebo koupený kulatý korpus (viz. foto), 3 polévkové lžíce krému (např. salkový krém), 1 polévková lžíce rybízové marmelády, asi 1 čajová lžička rumu nebo dle potřeby

Korpus roztrháme do mísy, přidáme krém, marmeládu a rum. Ručním mixérem vše promícháme a je hotovo. Punčovina by se neměla na ruce lepit. Z punčoviny vytvarujeme např. prsa a dáme do lednice vychladit, aby vše ztuhlo a dále už potahujeme marcipánem jak jsme zvyklí.

Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. :-))) Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je postup dále stejný.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.