Jste zde

Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém

Pondělí, 25. Únor 2019 - 19:00

Čokoládový krém na dort | recept na vařený čokoládový krém. Pokud jste milovníci kakaa a čokolády jako já, doporučuji vám připravit si do dortů nebo rolád tento skvělý krém od mé známé Zdeničky. Jeden den se uvaří kakaový základ a druhý den se vyšlehá krém. Je vhodný i pod marcipán! Vyzkoušejte si uvařit tento výborný čokoládový krém na dort, určitě si ho oblíbíte a jiný už nebudete chtít. 

Co je potřeba

1 smetana 33% v kelímku

2 žloutky

350 g moučkového cukru

100 g holandského kakaa

100 g Omegy

2 másla (500 g)

 

 

 

 

1

První den si nachystáme kakaový základ. Jako první si v misce smícháme kakao s moučkovým cukrem.

2

Do hrnce dáme smetanu, žloutkyOmegu. Zahřejeme a mícháme, dokud se Omega nerozpustí

3

Potom postupně za stálého míchání přisypáváme směs kakaa a cukru. Vznikne nám tmavě hnědý kakaový základ, který asi minutu necháme povařit. Necháme zchladnout a dáme ho přes noc do lednice.

4

Kakaový základ bude druhý den tuhý, měl by se táhnout.  Nyní vyšleháme dvě změklá másla.

5

 Postupně k nim přidáváme vždy dvě lžíce základu a zašleháme. Krém vystačí na dort o průměru 26 cm dvakrát rozkrojený nebo na tři piškotové rolády.

Tipy

Pokud vám bude nějaký zbývat, dejte ho do misky a do mrazáku. Po vytažení nechte při pokojové teplotě změknout, bude jak čerstvý.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Average: 5 (1 vote)

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...