Jste zde

Houbový guláš

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Jelikož houby nejím, tak tenhle gulášek vařím pro zbytek rodiny a ti se mohou opravdu vždycky užrat a mooooooc se na něj těší. Kdyby tam nebyly houby, tak bych si ho taky dala, protože fantasticky voní, když ho vařím!!!

Co je potřeba

asi 500g pokrájených čerstvých nebo mražených hub, 1 velká cibule, 2 větší stroužky česneku, 1 malá syrová brambora, 40g hladké mouky, 1l hovězího vývaru z masa nebo z kostky (já neměla, tak jsem použila slepičí), olej, mletá sladká paprika, gulášové koření, kmín, sůl

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky. Na oleji osmahneme do sklovata najemno pokrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, nakrájené houby, kmín, osolíme (ne moc, protože bujón je dost slaný) a zasypeme ml. paprikou a gulášovým kořením. Zalijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme doměkka. Když šťáva částečně vysmahne, zaprášíme houby moukou, trochu osmahneme a podlejeme vývarem. Chvíli povaříme, přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru, znovu chvilku povaříme a zahustíme dle potřeby jíškama Knorr.
Potom dle potřeby ještě osolíme a můžeme trošičku zakápnout maggim. Podáváme s čímkoliv. :-)))

Zkuste a uvidíte, že je to opravdová a i rychlá dobrotka!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!