Jste zde

Houbová smaženice

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

Pro jednu osobu: 5-6 větších hub, 1 cibule, olej, sůl, 1 polévková lžíce Harmonie chuti, 1/2 čajové lžičky kmínu, 3 vejce

Houby dobře vlhkým hadříkem omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabší půlkolečka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku a poté přisypeme pokrájené houby. Minutku restujeme společně (el. sporák na č.6) a poté přilijeme asi 50-100ml horké vody. Promícháme, přidáme Harmonii chuti a kmín a špetku soli (dosolit můžeme až nakonec). Sporák stáhneme na č.3 a takto dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Dle potřeby přiléváme vodu. Po deseti minutkách by měli být houby krásně změklé a kolem by nám měl zbýt sosík (viz. foto). V tom okamžiku do směsi přidáme rozkvedlaná vejce a sporák vypneme. Za stálého míchání necháme vejce „udělat“, ale neměla by být tuhá – celá smaženice by měla být taková jako hustší omáčka nebo jak to popsat. :-D Dle potřeby ještě osolíme a podáváme s chlebem.

Manžel je vždy nadšený a říká, že jí dělám přesně jako jeho babička – výýýbornou.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.