Jste zde

Vepřové plátky na česneku

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

asi 500g vepřového plecka, 1 větší cibule, 14 stroužků česneku (může být i méně, jak kdo rád), trošku špeku, hladká mouka, drcený kmín, sůl, olej, pepř (já nedávala kvůli prckovi)

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a posypeme lehce drceným kmínem (kdo chce, může opepřit) a naklepeme. Naskládáme na dno pekáče s trochou oleje a zasypeme na proužky pokrájenou cibulí a najemno pokrájeným špekem (špeku stačí asi 5dkg a méně…je tam spíše pro vůni). Dáme do předehřáté trouby na 250°C a osmahneme dozlatova. Poté maso podlijeme trochou vody, přidáme na silnější kolečka pokrájený česnek, zamícháme a necháme asi 10 minut pod pokličkou dusit. Potom přilijeme více vody, teplotu stáhneme na 200°C a dusíme, dokud není masíčko měkké. Vodu dle potřeby přiléváme, ale necháme ji více, abychom pak měli více sosíku. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a ten změklý česnek a cibulku rošleháme metlou nebo rozmixujeme. Sosík pak dochutíme solí a zaprášíme hladkou moukou, aby nám trochu zhoustl, ale ne moc…neměl by být jako klasická omáčka. Poté masíčko vrátíme zpět a je hotovo. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s brambory.

Moc si pochutnáte!!! Určo!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.