Jste zde

"Vepřové kostky z trouby"

Středa, 13. Únor 2019 - 21:59

Na oslavy narozenin či svátků vždy dělám pro hosty kromě chlebíčků, jednohubek či obložených bagetek ještě něco teplého na zub. Na vaše přání vkládám tento výborný recept na vepřové maso z trouby. S přípravou není moc práce a potom už jen občas zamíchat. Na vaši párty budete za hvězdu!

Co je potřeba

1500g vepřového plecka nebo krkovice (nebo půl na půl)

4 velké cibule

palička česneku

1 větší červená paprika

2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

1 čajová lžička kmínu

1 rovná polévková lžíce grilovací koření

1 polévková lžíce maggi (hranaté)

světlá jíška Knorr nebo hladká mouka na zahuštění sosíku

sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si předehřát troubu na 250°C.

Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáče.

Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku.

Maso v pekáči osolíme, posypeme grilovacím kořením, přidáme kmín a maggi.

Nakonec přilijeme olej a vše rukou pořádně promícháme (už teď to nádherně voní).

Pekáček dáme do trouby a necháme maso osmažit (nepřikrýváme). Pokud spěcháte, tak můžete zapnout horkovzduch.

Asi po 10ti minutách troubu otevřeme a maso důkladně promícháme (už pomalu začíná maso pouštět šťávu).

Takto nakukujeme do trouby často a vždy maso zamícháme, aby se nepřipálilo. Je opravdu důležité to radši hlídat!

Když je maso zlatavé a šťáva z něj se vstřebala, tak troubu stáhneme na 180°C. 

Maso podlijeme asi 500ml horké vody, promícháme, přiklopíme víko a necháme dusit.

Dusíme do změknutí masa a mezitím občas maso opět promícháváme a dle potřeby doléváme teplou vodu.

Když je masíčko měkké, tak sosík zahustíme bílou jíškou Knorr (jen trochu, ať ze sosíku není kaše).

Maso ještě dochutíme solí nebo přikápneme trochu maggi.

Díky červené paprice má sosík krásnou barvičku a chutná skvěle.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo na párty nejlépe jen s chlebem.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

- před
- po
Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...