Jste zde

Vepřové kostky na pórku a mrkvi

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57

Tyhle recepty v pekáči v troubě prostě miluju. Fakt si toho člověk nemusí skoro všimnout…jen občas zamíchat a podlít. Já u toho dnes stihla poklidit, uspat prcka po obědě a ještě venku ostříhat moji růžovou vrbu do koule. Pak jen brambory a je hotovo.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

500g vepř. plecka (jiné jsem v mražáku nenašla), 500g mrkve, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 celý pórek, sůl, kmín, Podravka, troška oleje

Maso pokrájíme na kostky. Polijeme trochou oleje a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kolečka pokrájený pórek. Osolíme, okmínujeme a přidáme asi 1 čajovou lžičku Podravky. Důkladně promícháme a necháme v troubě na 250°C osmahnout. Když je vše osmahlé, podlijeme vodou, teplotu stáhneme na 180°C a necháme masíčko pod pokličkou hezky změknout. Občas podlijeme (je-li to nutné) a promícháme. Mrkev si nakrájíme na kolečka (já měla velkou mrkev, tak jsem krájela na půlklečka). A když je maso měkké a má kolem sebe sosíček, tak přihodíme pokrájenou mrkev, podlijeme a necháme pod pokličkou, dokud není mrkev měkká ( asi 15 minut). Pokud máte hodně šťávy, tak můžete zaprášit hladkou moukou. A je hotovo!

Vyzkoušejte! Je to lepší než dělat mrkev zvlášť a ještě zašpiníte JEN jeden hrnec.   

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.