Jste zde

Vepřové kostky na kapustě

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Když vyzkoušíte, tak se vám budou dělat boule za ušima. My kapustu moc nejíme, ale takhle ji milujeme!

Co je potřeba

1kg vepřového plecka (klidně může být i jiné maso, ale s vepřovým je to NEJ), 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 celá kapusta (po odtržení těch vrchních listů, které jsem nechtěla mi vážila 60dkg), olej, sůl, pepř, troška maggi, asi 2 čajové lžičky grilovacího koření od Avokáda – Kuře grill (je fakt nejlepší)

Tahle dobrůtka se dělá v troubě, takže si nejprve nachystáme něco v čem budeme jako zapékat.

Maso si pokrájíme na větší kostky. Cibuli na půlkolečka a česnek na silnější plátky. Vše v pekáči smícháme, dochutíme solí a grilovacím kořením popř. můžeme i pepřem, ale ten skoro nepoužívám. Zakápneme trochou oleje a dáme do předehřáté trouby na 250°C chvilku smažit. Když je to krásně zlatavé, tak to promícháme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku masíčko hezky dusit a občas podlijeme(trouba je furt na 250°C). Mezitím si pokrájíme na nudličky kapustu a když je maso skoro měkké, tak přidáme kapustu a pořádně vše promícháme. Potom ještě dusíme asi tak 30-40minut, dokud maso i kapusta nejsou dokonale měkké. Když je hotovo, tak ještě můžeme dochutit solí, maggim a podáváme s vařeným bramborem nebo je to žrádlo i jen tak s chlebem.

Myslím, že budete mile překvapeni, jaké je to žrádlo!!! :-))

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.