Jste zde

Řízky úplně jinak

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

vepřové nebo kuřecí řízky (teď naposled jsem použila vepř. kotletu bez kosti), strouhanka, vejce – dle počtu řízků, 1/2l vody, 1/4 kostky másla, 1 kostka bujónu (používám Karpatský bujón, ale může být třeba i slepičí), sůl, pepř, olej

Řízky mírně osolíme, opepříme a dáváme do mísy se strouhankou, kterou do řízků „zaklepeme“ co nejvíce. Poté řízky obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmahneme na oleji na pánvi. Skládáme do pekáčku a poté přelijeme polovinou vývaru z vody, másla a bujónu (důkladně svaříme). Vše dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C a když je vývar téměř vsáknutý do řízků, tak řízky obrátíme, přelijeme druhou polovinou vývaru a necháme dokud se nám celý nevcucne do řízečků – můžeme si trochu nechat „nevcucnout“, abychom měli sosíček. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší, ale jinak můžete co kdo rád.

Tyhle řízečky jsou fakt BOMBA a opravdu úplně něco jiného!!! A ještě se nemusíte matlat s obalováním v trojobale…to já moc teda nemusím.  

Vyzkoušejte!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.