Jste zde

Pečený králík s bůčkem

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 králík (pro 4 osoby stačí půlka), 500g vepřového bůčku, 50g špeku, 2 cibule, 6 stroužků česneku, sladká mletá paprika, kmín, sůl, 4 plátky másla

Králíka si naporcujeme – nejradši peču zadní stehna a hřbet. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, okmínujeme a z vrchní části lehce posypeme sladkou mletou paprikou. Na dno pekáče poházíme jednu na půlkolečka pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené 3 stroužky česneku. Na to poskládáme králíka a přidáme asi 500g bůčku, který jsme také osolili a okmínovali. Vše zasypeme opět jednou nakrájenou cibulí a třemi česneky. Nakonec na maso položíme čtyři plátky másla, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova. Občas maso přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme ještě podlít vodou.

Já k němu dělala sladkokyselé zelí a bramborové špalíčky. Výborný je také s houskovým knedlíkem a špenátem.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.