Jste zde

Pečené plněné papriky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

4ks bílé papriky, 500g mletého masa, 15dkg tvrdého sýra Eidam, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 celé vajíčko, 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, troška kmínu, sůl, strouhanka – dle potřeby, máslo

Dřív jsem koupila papriky, mleté maso a do mražáku jsem papriky dávala už předem naplněné. Teď už pár let dělám, že si papriky než je vložím do maražáku JEN vydloubnu a nechám je zmrazit „prázdné“. Je to lepší, protože pokaždé si můžete papriku naplnit něčím jiným hlavně je to hned hotové.

Takže: Do mísy si dáme mleté maso. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle nebo nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme na malinké kousky.Přidáme hořčici, kmín, sůl (můžeme přidat i 1 čajovou lžičku sl. mleté papriky a 1 lžičku kari a taky trošičku zakápnout maggim), trochu strouhanky (nemusí být moc, protože sýr to krásně spojí i tak) a nejlépe rukou upatláme krásnou hmotu, kterou naplníme a lžičkou upěchujeme do paprik. Dáme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a poklademe 4 slaboučkými plátky másla a dáme péct při 180°C. Když je hotovo, tak podáváme s bramborem a nebo papriky hodíme do hotové rajské omáčky a podáváme s knedlem. Jak kdo rád. ;-)

Je to fakt dobrotka!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.