Jste zde

Ovar

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

vepřové koleno asi 1kg nebo dle počtu strávníků, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření  … čerstvě nastrouhaný křen, chleba, pivko :-D

Vepřové koleno omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme jej do papíňáku, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme studenou vodou po měrku maximum. Elektrický sporák máme na č.6 a jakmile se to začne vařit, tak sporák stáhneme na č.3 a takto necháme hodinku až hodinku a půl vařit. Poté sporák vypneme, ale necháme ho ještě na té teplé plotýnce, aby to pěkně došlo a masíčko se pak jen rozpadá. Ovar podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, pivečkem a pokud možno, tak domácím chlebem. :-))) MŇAM!!! Z vývaru připravíme domácíprdelačku;-)

Určitě jste taky dostali chuť, žeeee? :-) Tak honem na to, mňam!

DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Takto uvařený ovar můžete ještě dát na vyšší plech a šoupnout do trouby a nechat opéct dozlatova. Je to dobrůtka!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.