Jste zde

Obalovaný květák

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 květák, 5-6 vajec, 5-6 polévkových lžic hladké mouky, strouhanka, sůl

Květák si rozdělíme na růžičky, které uvaříme do poloměkka ve slané vodě (od doby varu asi ještě 5-10 minut na el. sporáku č.4). Přichystáme si těstíčko tak, že si do misky dáme vejce a na jedno vejce je jedna polévková lžíce hladké mouky. Metličkou důkladně spojíme, aby nebyly žádné hrudky a těstíčko trochu osolíme. Poté do něj namáčíme růžičky květáku a následně obalíme ve strouhance. Obalené květáky nakonec smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.