Jste zde

Moravský vrabec

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g vepřového plecka, 2-3 větší cibule, 6 stroužků česneku, trošku oleje, sůl, kmín, hladká mouka na zaprášení (zahuštění sosíčku )

Maso si pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečka. Vše v pekáči smícháme dohromady, osolíme, okmínujeme, lehce zakápneme olejem a dáme do trouby. Troubu máme nastavenou na maximum (250°C). Maso za občasného míchání osmahneme do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není masíčko měkké. Občas podléváme vodou. Když je maso hotové, tak šťávičku zaprášíme troškou hladké mouky, promícháme a můžeme podávat. Podáváme se zelím, houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Je to oběd, ktrého si skoro nemusíte všímat, jen občas podlít a je hotovo. 

Receptík, jak dělat skoro bez všimnutí zelí najdete v rubrice „přilohy“. 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.