Jste zde

Masová roláda bez rolování

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g mletého masa, 100ml smetany, 4-6 stroužků česneku, 1 polévková lžíce sušené petrželové natě (nebo hrst čerstvé), 2 čajové lžičky majoránky, sůl, pepř

Náplň: 10 koleček šunkového salámu, 5 plátků eidamu, 2 slabé párky nebo 1 silný, menší kyselé okurky, plnotučná hořčice

forma na srnčí hřbet, alobal

V míse si nejdříve smícháme mleté maso s ostatními ingrediencemi a necháme asi 10-15 minut odpočinout. Nemusíte se bát, že by to po upečení nedrželo, protože tam není vejce…drží to perfektně.

Formu na srnčí hřbet si vyložíme větším kusem alobalu. Na alobal rozprostřeme něco přes polovinu ochuceného mletého masa a mokrýma rukama pěkně vytlačíme do stran asi 1-1,5cm od vrchního okraje. Poté mleté potřeme plnotučnou hořčicí (já teda zapoměla, ale i tak to bylo výborné) a formu vyložíme šunkovým salámem, sýrem, oloupané párky (já použila jeden silný, rozpůlený) a kyselými okurkami. Nakonec opět mokrýma rukama dobře po vršku rozprostřeme zbytek ochuceného mletého masa. Vršek důkladně zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200°C takto péct na 45 minut. Po 45 minutách alobal z vršku otevřeme a necháme roládu dopéct dozlatova (ještě asi 15-25 minut). Nelekejte se, že kolem dokola roládky je dost šťávy, tu slijte do misky nebo přímo do dřezu, protože chuťově se nedá použít ani na omaštění brambor. Poté roládku vyklopíme a servírujeme, buď  s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší.

Je naprosto výnikající a fakt bez práce a nervů z toho, že se nám nepovede zarolovat.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...

"Míšánkova mrkvová pomazánka"

Náš devítiletý syn Míša se tuhle vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Druhý den si děti neměly brát do školy svačinku, protože si prý dají pomazánky s čerstvým pečivem (ještě máme jednu pomazánku, kterou vložím později). Míšánek byl z toho tak...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

Nejnovější články

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...

"Míšánkova mrkvová pomazánka"

Náš devítiletý syn Míša se tuhle vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Druhý den si děti neměly brát do školy svačinku, protože si prý dají pomazánky s čerstvým pečivem (ještě máme jednu pomazánku, kterou vložím později). Míšánek byl z toho tak...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!