Jste zde

Masová roláda bez rolování

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g mletého masa, 100ml smetany, 4-6 stroužků česneku, 1 polévková lžíce sušené petrželové natě (nebo hrst čerstvé), 2 čajové lžičky majoránky, sůl, pepř

Náplň: 10 koleček šunkového salámu, 5 plátků eidamu, 2 slabé párky nebo 1 silný, menší kyselé okurky, plnotučná hořčice

forma na srnčí hřbet, alobal

V míse si nejdříve smícháme mleté maso s ostatními ingrediencemi a necháme asi 10-15 minut odpočinout. Nemusíte se bát, že by to po upečení nedrželo, protože tam není vejce…drží to perfektně.

Formu na srnčí hřbet si vyložíme větším kusem alobalu. Na alobal rozprostřeme něco přes polovinu ochuceného mletého masa a mokrýma rukama pěkně vytlačíme do stran asi 1-1,5cm od vrchního okraje. Poté mleté potřeme plnotučnou hořčicí (já teda zapoměla, ale i tak to bylo výborné) a formu vyložíme šunkovým salámem, sýrem, oloupané párky (já použila jeden silný, rozpůlený) a kyselými okurkami. Nakonec opět mokrýma rukama dobře po vršku rozprostřeme zbytek ochuceného mletého masa. Vršek důkladně zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200°C takto péct na 45 minut. Po 45 minutách alobal z vršku otevřeme a necháme roládu dopéct dozlatova (ještě asi 15-25 minut). Nelekejte se, že kolem dokola roládky je dost šťávy, tu slijte do misky nebo přímo do dřezu, protože chuťově se nedá použít ani na omaštění brambor. Poté roládku vyklopíme a servírujeme, buď  s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší.

Je naprosto výnikající a fakt bez práce a nervů z toho, že se nám nepovede zarolovat.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.