Jste zde

Kuřecí kousky tří barev

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

2 kuřecí prsa, půlka červené, zelené a žluté papriky, 1 velké rajče, 1 větší cibule, 2-3 stroužky česneku, 3 čajové lžičky koření na kuřecí steak (viz. foto), 2 čajové lžičky Harmonie chuti, 1 polévková lžíce hladké mouky, sůl, olej

Půlky paprik si pokrájíme na 0,5cm silné proužky a rajče nakrájíme též na proužky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na kolečka. Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, trošku osolíme a zasypeme kořením na kuřecí steak. Na oleji (el. sporák na č.6) osmahneme maso a jak začne pouštět šťávu, tak sporák stáhneme na č.4 a přidáme cibuli a česnek. Mícháme dokud se šťáva nevysmahne a maso nebude lehce zlatavé. Potom přilijeme teplou vodu z konvice, přidáme Harmonii chuti a zeleninu. Takto dusíme pod pokličkou dokud není zelenina měkká, dle potřeby přiléváme vodu. Když je zelenina měkká, tak sosík zahustíme (50ml studené vody + 1 polévková lžíce hladké mouky) a povaříme bez pokličky za občasného míchání ještě 5 minut (pokud by to zhoustlo víc, tak naředíme troškou vody). Nakonec dochutíme dle potřeby pouze solí nebo pepřem. Podáváme s rýží nebo hranolkama.

Chytla mě mlsná a tak jsem pro vás vymyslela tuhle baštu. ;-)

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.