Jste zde

Kuře tří hořčic“

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Rozpis na celé kuře: 1 kuře nebo 4 stehna, 4 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 4 polévkové lžíce kremžské hořčice, 4 polévkové lžíce francouzské hořčice, 4 polévkové lžíce švestkových povidel nebo rybízové marmelády, 1 sklenička Moravanky

Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly, osolíme, okmínujeme. Z hořčic a povidel si umícháme pačok, který rozetřeme na dno pekáče. Na pačok položíme kousky kuřete (!!!KUŘE SE JEN POLOŽÍ, NESMÍTE NA NĚJ TEN PAČOK DÁVAT, JINAK SE TO PŘIPÁLÍ!!!) a zasypeme celou skleničkou Moravanky i s nálevem!!! Přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Hodinku a čtvrt si toho nemusíme všímat a pak to omrkneme. Pokud nám kurčička začíná zlátnout, tak víko z pekáče sundáme a necháme ještě asi 10-15 minutek „dojet“ bez víka, aby byla kuřčička krásně křupavá. A je hotovo!!! Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými špalíčky – recept najdete ZDE. Můžeme podávat třeba jen s chlebem.

 

Tuhle jsem s manželem koukala na Kluci v akci a paní prezidentová tam říkala tenhle super receptík, který nás oba hned zaujmul. A tak jsem se na to vrhla a tuhle baštu uvařila. Všem moooooc doporučuji! Je to opravdu BOMBA a téměř bez práce!!!  

Náš Honzíček baštil jak o závod

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.