Jste zde

Francouzské brambory

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

10-15ks větších syrových brambor, 20dkg krájené anglické slaniny, 2-3 větší cibule, sterilovaný hrášek, 10dkg eidamu, 1 celé vejce, smetana ke šlehání, Podravka nebo Solčanka, sůl, pepř

Syrové brambory si na elektrickém kráječi nakrájíme na asi 3mm silné plátky. Stejně tak si nakrájíme cibuli, ale trošku slabší kolečka. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu ještě pokrájíme na kostičky (takže budou slabounké malé plátky kostiček).

Zapékací mísu si vymažeme máslem a vrstvíme brambory, které osolíme a lehce opepříme. Na brambory dáme slaninu, na slaninu hrášek, na hrášek rozdělená kolečka cibule a vše posypeme sýrem. Vše opakujeme asi 4x – 5x a končíme na vršku bramborama, které lehce osolíme, zasypeme Podravkou a zalijeme vajíčkem rozšlehaným se smetanou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud brambory na vršku nejsou krásně zlatavé.

S manželem tyhle brambůrky zbožňujeme! MŇAM!

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.