Jste zde

Falešný prejt

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

500g mletého masa, 1 celá kapusta (asi 400-500g), 2 celá vejce, 50g másla, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 čajové lžičky majoránky, sůl

Kapustu opláchneme, rozpůlíme, vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem (když se začne vařit, tak ještě necháme asi 5 minut) – pak ji zcedíme a necháme ještě chvilku zchladnout. Mezitím si cibulku pokrájíme na kostičky a necháme na másle zesklovatět. Česnek prolisujeme skrz lis na česnek a potom utřeme se solí. Kapustu si pokrájíme na nudličky jako zelí a smícháme (nejlépe rukou) s mletým masem (pořádně to do sebe zmáčkneme). Poté přihodíme utřený česnek, zesklovatělou cibulku, vejce a majoránku. Vše důkladně promícháme, dáme do máslem vymazané zapékací mísy a dochutíme solí popř. pepřem (já nedávala). Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C a pečeme necelých 90 minut (dokud není na vršku prejt zlatavý). Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Je to opravdu dobrota a chutná opravdu jako prejt. Kdo se nebojí, že na něj z oběda vyskočí až moc vitamínů z kapusty, tak směle do toho!!!  Nebude litovat!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.