Jste zde

Bramborové žížaly

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 sáček směsi na bramborové těsto, uvařené sladkokyselé zelí z velké sklenice (720ml), 30-40dkg uzeného, 1 cibule, 600ml vody, sůl

Nejprve si dáme do hrnce vařit mírně osolenou vodu (na el. sporáku na č.5). Do mísy nasypeme směsku na bramborový knedlík, zalijeme 600ml vody, pořádně promícháme a necháme 5 minut odstát. Mezitím si dáme vařit zelí – pokud Vašemu zelí furt něco chybí, zkuste ho podle mě… ZDE. Když se voda vaří, tak sporák necháme furt na č.5 a přes cedník na halušky nebo hrubé struhadlo promačkáme těsto do vody. Vzniknou nám super „hovínka“, která vaříme ještě asi 3 minutky. Pak pomocí cedníku nočky vyndáme a ještě propláchneme pod studenou vodou, aby nebyly blemtavý. V míse do nich zamícháme ochucené zelí a přidáme na kostičky osmahnuté uzené maso na cibulce. Nakonec můžeme přisolit (už nedělám). A můžeme podávat!

Všem moooc doporučuji!!! Rychlovka!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.