Jste zde

Dort „panenka“

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

Bábovka z: 6 vajec (sníh), 24dkg polohrubé mouky, 18dkg cukru krupice, citrónová kůra z půlky citrónu

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Na žloutky postrouháme citrónovou kůru a z bílků vyšleháme sníh. Poté do sněhu ručním šlehačem vždy zašleháme jeden žloutek a dvě polévkové lžíce cukru. Šleháme dokud se cukr nerozpustí (asi tak 2-4 minutky). Když jsou všechny žloutky a cukr zašlehané, tak nakonec do těsta vmícháme opatrně po malých částech polohrubou mouku. Je to vždy to co trvá na těstu nejdýl, ale ten výsledek je prostě bomba! Když je těsto hotové, tak ho nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a vložíme NA DNO STUDENÉ trouby. Poté troubu zapneme na 160°C a pečeme asi 30 minut (píchněte špejlí). Prvních deset minut se trouba nesmí otevírat, jinak korpus spadne!!!! Hotový korpus překlopíme na dřevěné prkéno nebo mřížku jako bábovku a necháme takto vychladnout. A je hotov.

Krém jsem použila jahodovo-tvarohový, na dotvarování punčovinu a pod marcipán salko krém. Recept na marcoš dodám později. ;-)

Leaderboard
Medium rectangle

Tipy

Poznámka: Když dělám dort, tak si korpus chystám den předem, aby si pořádně odfoukl. Jak je vychladlý, tak ho na noc zabalím do igelitového sáčku a teprve druhý den rozkrojím a zdobím.

Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.