Jste zde

Pomerančový likér Arancello | recept na vynikající likér

Neděle, 10. Březen 2019 - 19:44

Pomerančový likér Arancello | recept na vynikající likér. Vyrobte si skvělý likér z pomerančů zvaný Arancello. Postup není vůbec složitý, po odležení budete odměněni výbornou pomerančovou chutí likéru, který vás přenese do slunných krajin. Inspirujte se mým receptem na pomerančový likér Arancello, upotřebit do můžete i jako netradiční dárek k Vánocům či jiným příležitostem. 

Co je potřeba

5 ks velkých pomerančů

1 vanilkový lusk

3 – 4 kytičky Badyánu

2 celé skořice

1000 ml vodky

600 g cukru krystal

1500 ml vody

1

Pomeranče důkladně omyjeme pod horkou vodou. Poté slupku z pomerančů oloupeme pomocí škrabky na brambory.

2

Slupky dáváme do větší sklenice (1500 ml – po okurkách nebo lze koupit v prodejně Orion) a potom k ní přidáme ještě rozpůlený vanilkový lusk, skořici, badyán a vše zalijeme litrem vodky. Sklenici uzavřeme víčkem a takto necháme macerovat v temnu 7 dní. Občas můžeme zamíchat.

3

Po týdnu svaříme vodu s cukrem (ale nevařte) a do ní přilijeme vyluhovanou směs i s kořením.

4

Likér necháme zchladnout, nalijeme ho zpět do sklenice s víčkem a dáme ještě na 7 dní odpočívat do temna. Nezapomeňte občas protřepat.

5

Po týdnu likér přecedíme přes plátýnko a slijeme ho lahví (krásné lahve mají v prodejně Orion, Pepco či KIK). Vyrobíme si etiketku a můžeme darovat třeba pod stromeček.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...