Jste zde

Mátová šťáva (sirup) II.

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

500g třtinového cukru

500ml vody

70-100g máty

šťáva z jednoho velkého citrónu

Z této dávky budete mít 700-800ml výborného, silného a velmi aromatického sirupu.

Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Sporák stáhneme a povaříme ještě asi 5-10 minut.

Mátu důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Hodíme do hrnce a hned nalijeme šťávu z vymačkaného citrónu (pecičky odstraňte). Takto povaříme 2 minutky a hrnec odstavíme ze sporáku.

Na hrnec přiklopíme pokličku a šťávu necháme 3-4 hodinky louhovat.

Po uplynulém čase zcedíme sirup přes utěrku nebo plínku a důkladně vymačkáme.

Hotový sirup nalijeme do převařenou vodou vypláchnuté lahve, uzavřeme víčkem a skladujeme v lednici nebo v chladu ve sklepě.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.