Jste zde

Bezový sirup podle švagrové Jany

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Z této dávky jsem měla 3l bezové šťávy. Krásně voní a je na zimu tou pravou prevencí proti nemocem a při kašli. Na léto se sodovkou je tím pravým osvěžením v horkých dnech.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

2l převařené vody
30-40 květů bezu
70g kyseliny citrónové
2kg cukru

Nejdříve si ve velkém hrnci převaříme 2 litry vody a necháme zchladnout. Poté ve vodě rozmícháme kyselinu citrónovou a přidáme květy černého bezu. Takto necháme pod pokličkou louhovat 24hodin.

Druhý den přecedíme přes starou utěrku a pořádně vymačkáme. Štávu nalijeme do hrnce, přisypeme 2kg cukru a pozvolna přivedeme k varu. Jakmile začne šťáva bublat, odstavíme ji z plotýnky a ihned plníme do lahví, které si těsně před plněním vypláchnu převařenou vodou z konvice. Lahve zašroubujeme a takto necháme do druhého dne vychladnout.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle

Upozornění

Bezový sirup skladujeme v chladnu (ve sklepě).

Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.