Jste zde

Bezový sirup

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

20-25 květů černého bezu, 2kg cukru, 50g kyseliny citónové, 2l převařené a vychladlé vody

Oprané květy, zbavené dlouhých zelených částí, vložíme do třílitrové sklenice, zalijeme převařenou a vychladlou vodou a necháme 24 hodin luhovat. Druhý den vodu zcedíme, květy vymačkáme a do zbytku výluhu přisypeme kyselinu citrónovou a cukr. ZASTUDENA mícháme, dokud se nám kyselina a cukr nerozpustí. Nakonec nalijeme do ůkladně vymytých lahví (např. od alkoholu) a skladujeme pokud možno v chladu a temnu.
Je to úžasný doplněk zimních čajů nebo namíchaný se sodovkou a ledem úúúúúúžasný zahaněč žízně v parných létech.
Z jedné dávky jsem měla skoro 3 litry sirupu. Je takový zvláštně nakyslí, ale přitom slaďoučký.

Vyzkoušejte! Budete mile překvapeni!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle

Tipy

Skladovat v chladu a spotřebovat tak do 3 měsíců. Pokud skladujete v lednici, tak vydrží i déle.

Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.