Jste zde

Rychlé rizeto

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Větinou dělám rovnou dvojitou dávku, ale dnes jsem potřebovala zdělat hlavně tu načnutou vepřovou konzervu, takže to byla normální porcička dle rozpisu a taky, že jsme ji s tátou zblajzli raz, dva… :-))))))

Co je potřeba

Dvě větší porce nebo tři menší: 1 konzerva vepřového masa, 1 malé lečo ve skleničce, 1 malá plechovka sterilovaného hrášku, 2-3 pytlíčky nebo hrnky rýže, tvrdý sýr na posypání

Na rozpálenou pánev na el. sporáku na č. 4 vyklopíme vepř. konzervu a necháme ji „rozpustit“. Nedáváme olej ani nic jiného, protože konzerva má sádýlko a potom by nám masíčko plavalo v louži tuku. :-))))))) Když masíčko „povolí“, tak přidáme malou skleničku naloženého leča (nejlépe od Hamé) a malou konzervu sterilovaného hrášku. Já měla jen velkou, takže jsem dala polovinu (bez hrášku by to totiž nebylo ono). Promícháme a plotýnku necháme furt na č. 4. Směs necháme „prohřát“, dokud se nám část tekutiny neodpaří a nezbyde nám jako omáčka.
Mezitím si uvaříme dva sáčky rýže (nejlépe Parboiled, která se nelepí) a směs s rýží promícháme. Podle chuti dosolíme, můžeme i na talíři omagovat a podáváme s nastrouhaným sýrem.

Uvidíte, že takovou dobrotu ani nebudete čekat.

Je to hotové do 20-ti minutek, jen co se rýže uvaří a budete mít boule za ušima!!!

Vyzkoušejte a nebudete litovat!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!