Jste zde

Koprovka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

100g másla, 500ml vody, 600ml mléka, 1 a půl kelímku šlehačky (klidně dva ), 5 polévkových lžic sterilovaného kopru, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 5 plných lžic cukru krystal, 2 a půl zarovnané čajové lžičky sole, 4ks natvrdo vařených vajec

Nejprve si uděláme máslovou jíšku – do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku, chvíli orestujeme na malém plamínku (el. sporák na č.4) a za stálého míchání metličkou zalijeme horkou vodou a potom mlékem mléko by mělo mít buď pokojovou teplotu nebo by mělo být vlažné, aby se omajda nezdrcla). Osolíme a za občasného míchání zvolna vaříme asi 10minut. Potom přidáme  sterilovaný kopr a opět provaříme asi 10minut. Poté osladíme, zalijeme šlehačkou a jak se nám omáčka začne vařit, tak ji vypneme a hrnec odstavíme ze sporáku. Do hotové omáčky dáme napůlená vejce. Podáváme s vařeným bramborem ve slupce nebo houskovým knedlíkem. Já osobně radši brambory. 

Je to ta nejlepší koprovka, kterou jsem kdy jedla. Ještě týž den byla snědená. 

Určo zkuste! Mohu všem jen doporučit!!! 

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.