Jste zde

Chilli con carne

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Tohle je opravdu úžasné jídlo, které je hotové asi tak do 30 minutek a já osobně se vždycky pořádně nacpu.

Co je potřeba

400-500g mletého masa, 1 větší cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v tomatě, 1 menší plechovka kukuřice, 1 větší plechovka rajského protlaku, 3-4 stroužky česneku, trochu instantní jíšky Knorr, olej

Na oleji necháme zesklovatět cilbuli, na kterou hodíme mleté maso a orestujeme (el. sporák č. 6). Když je maso orestované, tak si plotýnku stáhneme na č. 4 a hrnec na chvilku dáme bokem. Přidáme do něj fazole i s nálevem, kukuřičku, rajský protlak, kdo má rád ostřejší, tak přidá i chilli omáčku dle chuti nebo Tabasco a podlijeme z konvice převařenou horkou vodou a necháme asi 20-30 minut dusit na č. 4. Zahustíme instantní jíškou – mělo by to mít konzistenci asi jako guláš. Nakonec přidáme prolisovaný česnek – už nevaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem.

Je to takový žrádlo, že nemůžete nevyzkoušet!

DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

PS: Já většinou kupuji jednu plechovku bílých fazolí a jednu plechovku červených fazolí (pokud je nálev pouze slaný nebo tak, tak ho zcedím a přidám pouze fazolky). Dnes jsem jak naschvál červené fazole u nás v krámku nesehnala, takže mám obě plechovky bílých – je to škoda, protože s červenýma je to veselejší.

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!