Jste zde

Buřtguláš

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Když nevíte, co rychle uvařit k večeři nebo k obědu, tak tohle je ta pravá volba! :-)))))))

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

asi 30dkg točeného salámu nebo 4 nožičky silných párků, asi 60dkg brambor, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, 2 čajové lžičky podravky, 4 čajové lžičky mleté sladké papriky, 2 čajové lžičky koření na guláš, obě jíšky Knorr, olej, sůl, pepř, maggi

Na oleji si necháme zesklovatět na půlkolečka pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6). Potom na ní hodíme na kousky pokrájený salám nebo párky a smažíme. Pak přidáme mletou papriku, gulášové koření, Podravku a na plátky pokrájený česnek. Zrychla orestneme (udělá se takový „povlak“ – to je normální), promícháme a zalijeme trochou vody (jen aby se to drobínek ponořilo) a důkladně ode dna mícháme, dokud ten „povlak“ není pryč. Potom přihodíme pokrájené brambory, zamícháme, přidáme požadovaný zbytek vody a vaříme do jejich změknutí. Když jsou brambory měkké, tak guláš zahustíme jíškama Knorr (ne moc husté, spíš tak napůl) a dochutíme solí, pepřem a maggi. Nakonec posypeme trochou majoránky a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem.

Vyzkoušejte! Je to fakt žrádlo! :-)))

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.