Jste zde

Vanilkové sušenky

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Tyto sušenky jsou opravdu výborné a lehké. Zmákl je i můj syn (9 let). Těsto se nelepí a bezva je, že ho uděláte a HNED můžete použít. Nemusí být na odležení v lednici.

Na přípravu sušenek používám lis na sušenky od Tescomy Delícia. Kdo nemá, tak vyválí těsto na tloušťku 5mm a vykrajuje tvary jako u vánočního cukroví.

Chutnají skvěle a slibuji, že dodám časem i další recepty na sušenky. V zásobě jich mám víc.

Co je potřeba

250g klasického másla

300g cukr krupice

2 celá vejce

1 čajová lžička vanilkového extraktu

1 čajová lžička mandlového extraktu

¾ čajové lžičky soli

¾ sáčku prášku do pečiva

560g hladké mouky

Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté přidáme vejce, vanilkový a mandlový extrakt a opět šleháme. Po chvilce přidáme prášek do pečiva, sůl a šleháme dál. Nakonec vařečkou (já na robotu na č.1) postupně po 100g vmícháme hladkou mouku.

S těstem se velice dobře pracuje, takže vytvoříme váleček a vložíme jej do lisu na sušenky. Lis zmáčkneme 3x a to vyhodíme zpět do mísy. Poté už lis dáme kolmo na pečící papír, 2x zmáčkneme a lehkým tahem směrem vpravo oddělíme sušenku.

Sušenky poté pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 7 minut se zapnutým horkovzduchem (kdo nemá horkovzduch, peče asi o 2-3 minutky déle).

Upečené sušenky můžete hned baštit. Sušenky skladuji v plechové dóze.

Z této dávky jsme měli 69ks.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!