Jste zde

Prsty staré čarodějnice | recept na halloweenské sušenky

Sobota, 2. Březen 2019 - 19:04

Prsty staré čarodějnice | recept na halloweenské sušenky. Hledáte- li recept na halloweenské pečivo, inspirujte se mými sušenkami. Dnes jsem chtěla překvapit děti, a proto jsem upekla tyto strašidelné prsty. Chtěla jsem, aby byly opravdu hrozivé a myslím, že se povedlo. Nic těžkého to není a časově vám to zabere i s loupáním mandlí asi 90 minut času. Vyzkoušejte recept na prsty staré čarodějnice. 

Co je potřeba

500 g hladké mouky

150 g moučkového cukru

250 g Hery

1 celé vejce

½ prášku do pečiva

3 polévkové lžíce mléka (studené)

1 polévková lžíce vanilkového aroma

1 polévková lžíce mandlového aroma

100 g celých mandliček

 

červená marmeláda

červené potravinářské barvivo

 

 

1

Nejdříve spaříme mandle a oloupeme je. Z této dávky jsem měla asi 60 prstů, nachystáme si přibližně stejný počet mandliček.

2

Všechny suroviny dáme do mísy (dělala jsem v robotu) a vypracujeme v krásně hladké těsto. Těsto nemusí odpočívat, můžeme hned začít.

3

Na vále odkrajujeme kousky těsta, které rozdělíme na špalíčky. Z nich potom vyválíme válečky a podle fantazie různě zakroutíme. Prsty rovnáme na pečící papír. Tupou hranou nože naznačíme ohyby prstů.

4

Nakonec vtlačíme celou mandličku jako nehet. Prsty dáme péct do předehřáté trouby na 160 – 170°C po dobu asi 15 minut se zapnutým horkovzduchem. Každá trouba peče  jinak. Držte se pravidla, že prsty se mají upéct dorůžova a po vytažení z trouby zhodnoťte, zda-li jsou prsty zespodu zlatavé.

5

Upečené prsty necháme zchladnout a následně je štětcem pomalujeme jako krvavé. V malém množství vody rozmícháme potravinářské barvivo – smíchala jsem odstín red-red a burgundy od firmy Wilton. Poté mandličky odloupneme, dírku zamažeme malým množstvím červené marmelády nebo povidel a mandli zatlačíme zpět do dírky. Vytvoří to efekt hnijících nehtů. 

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...