Jste zde

“Prsty staré čarodějnice” – Halloweenské sušenky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

500g hladké mouky

150g moučkového cukru

250g Hery

1 celé vejce

½ prášku do pečiva

3 polévkové lžíce mléka (studené)

1 polévková lžíce vanilkového aroma

1 polévková lžíce mandlového aroma

100g celých mandliček

 

červená marmeláda

červené potravinářské barvivo

Dnes jsem chtěla překvapit děti a tak než se vrátili ze školy, upekla jsem jim tyto strašidelné prsty. Chtěla jsem, aby byly opravdu hrozivé a myslím, že se povedlo. Syn mě potom psal do práce zprávu, že jsou skvělé. Tak pojďte na to…

Nejdříve spaříme mandle a oloupeme. Z této dávky jsem měla asi 60 prstů, takže si nachystáme přibližně stejný počet mandliček.

Všechny suroviny dáme do mísy (dělala jsem v robotu) a vypracujeme v krásně hladké těsto.

Těsto nemusí odpočívat a tak můžeme hned začít…

Na vále odkrajujeme kousky těsta, které rozdělíme na špalíčky a z nich potom vyválíme válečky a podle fantazie různě zakroutíme. Prsty rovnáme na pečící papír. Tupou hranou nože naznačíme ohyby prstů. Nakonec vtlačíme celou mandličku jako nehet. Prsty dáme péct do předehřáté trouby na 160-170°C po dobu 14 minut se zapnutým horkovzduchem. Každá trouba peče jinak…držte se pravidla dorůžova a po vytažení z trouby omrkněte, zda-li jsou prsty zespodu zlatavé.

Upečené prsty necháme zchladnout a následně je štětcem pomalujeme jako krvavé (v maličkatém množství vody rozmícháme potravinářské barvivo – smíchala jsem odstín red-red a burgundy od firmy Wilton). Poté mandličky odloupneme, dírku zaplácneme maličkým množstvím červené marmelády (použila jsem švestková povidla) a mandličku zatlačíme zpět do dírky. Vytvoří to efekt hnijících nehtů… :D

Nic těžkého to není a časově vám to zabere i s loupáním mandliček asi 90 minut času.

VESELÝ HALLOWEEN!!!

- ze suroviny vypracujeme hladké těsto
- z těsta vakrajujeme špalíčky a z nich následně tvoříme válečky
- spaříme mandličky a oloupeme
- prsty pokládáme na pečící papír, tvoříme ohyby a nakonec vtlačíme mandličku jako nehet
- pečeme v předhřáté troubě na 160-170°C asi 14 minut
- prsty pomalujeme „krví“
- pro kolegyně do práce :D
Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.