Jste zde

Koblihy recept | na masopustní pochoutku

Středa, 27. Únor 2019 - 6:43

Koblihy recept | na masopustní pochoutku od Zdeničky. Je čas masopustu a k němu patří i domácí koblihy. S mým receptem je hravě zvládnete. S trochou trpělivosti dokáže tuto masopustní pochoutku připravit každý. S mým postupem se vám zaručeně povedou a doma budete za hvězdu.

Co je potřeba

250 ml vlažného mléka

1 celé vejce

1 polévková lžíce másla

2 polévkové lžíce oleje

1 polévková lžíce sádla

2 polévkové lžíce rumu

500 g hladké mouky

100 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

1/2 kostičky droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného

 

 

 

1

V kastrůlku si v mléce rozehřejeme máslo, sádlo a olej. Necháme jen rozpustit a odstavíme ze sporáku. Když je mléko vlažné, tak do něj rozdrobíme kvasnice a zamícháme, až se rozpustí. Poté mléko nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme ostatní suroviny tak, jak jdou v receptu po sobě. Zapneme program na kynutá těsta (dought).

2

Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Vyválíme placku vysokou asi 1cm.

3

Do jedné půlky si skleničkou naznačíme kolečka a do jejich středu dáme marmeládu. Překlopíme přes to druhou půlku těsta a skleničkou vykrojíme koblihy.

4

Koblížky klademe na pomoučený plech a necháme je 40 minut kynout pod utěrkou.

5

Zbytek těsta nemusíte vyvalovat na placku. Udělejte si z něj neplněné vrtáky (viz foto).

6

Nakynuté koblihy smažíme v oleji dozlatova (raději pomaleji). Hotové koblížky odkládáme na papírovou utěrku a před podáním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...