Jste zde

Domácí sádlo se škvarky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Tento recept chci věnovat Stojaně. :)

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

asi 2,5kg hřbetního sádla

50-100ml vody

3 polévkové lžíce mléka

Hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1cm a vkládáme do velkého hrnce. Mám ráda malé škvarky, proto sádlo krájím na malé kostičky. Klidně můžete i trochu větší, jak kdo rád.

Hrnec dáme na sporák, přilijeme vodu a za stálého míchání škvaříme asi 90 minut. Já ze začátku mám plotýnku zapnutou na č.4. Když vidím, že sádlo už pouští tuk, tak plotýnku stáhnu na č.3 a míchám a míchám…je lepší od hrnce neodcházet, protože se pak sádlo rádo připaluje u dna hrnce.

Když po hodince a půl jsou škvarky zlatavé a tuku je hodně (viz. foto), tak můžeme přilít mléko. Nelekejte se, že to začně bublat a dost pěnit, tak to má být. Škvarky a sádlo tím získají ještě lepší barvičku.

Hotové sádlo a škvarky plníme do skleniček ještě horké, zavíčkujeme a necháme přes noc v chladu. Víčka se krásně zatáhnou, takže nezavařujeme.

Pokud chcete oddělit sádlo a škvarky každé zvlášť, tak z hrnce sléváte přes cedník a potom rozdělíte do skleniček.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.