Jste zde

Domácí houskový knedlík | recept na vlčický knedlík

Neděle, 3. Březen 2019 - 18:56

Vlčický houskový knedlík | recept na nejlepší knedlík. Tento recept mám od své tchýně. Je výborný, nikdy jsem nepotřebovala zkoušet jiný, tento vždy dobře funguje. Pokud stále hledáte ten správný recept na knedlíky, určitě zkuste tento na náš vlčický. Pokud se budete držet mého postupu, skvělý výsledek budete mít zaručen. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

1 celé vejce

250 g polohrubé mouky

250 g hrubé mouky

3 čajové lžičky soli

špetka cukru

½ kostičky droždí

1 starší rohlík

 

 

1

Do hrníčku si odměříme 250 ml vlažné vody. Do vody rozdrobíme půl kostičky droždí a lžičkou zamícháme, až se droždí rozpustí. Vodu nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme celé vejce, pak obě mouky, sůl a špetku cukru. Na domácí pekárně nastavíme program na kynutá těsta a zapneme. Po 10 – ti minutách k těstu přidáme na kostičky nakrájený rohlík a počkáme 90 minut, než bude těsto hotové. Poté ho vyklopíme z formy, propracujeme v ruce a rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme asi 25 – 30 cm dlouhý knedlík a oba je necháme pod utěrkou kynout 10 – 15 minut.

2

Mezitím si přes obě plotýnky dáme pekáč s ušima tzv. buchťák a nalijeme do něj převařenou vodu (vodu dávám asi 4 – 5 cm od vršku pekáče). Opatrně do vody přendáme nakynuté knedlíky. Vaříme je 10 minut z každé strany. Občas je dobré knedlíky podebrat vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu pekáče.

3

Hotové knedlíky pomocí talíře a vařečky přeneseme na prkénko a ihned je propícháme špejlí, aby nespadly. Knedlíky můžeme krájet nití a servírovat. Zbytek knedlíku je možné skladovat v igelitovém sáčku v lednici.

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva Jitka Horká
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...

Nejnovější články

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v...

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

"Jitulčina italská pomazánka"

Dnes jsem měla opět tvořivý den a vymyslela italskou pomazánku. Snad vám bude chutnat. Honzíček byl prvním ochutnávačem a říkal, že je luxusní a na té čerstvé domácí bagetce chutná jako pizza. 

"Pomazánka z Romaduru"

Tento recept jsem si vymyslela při chystání oslavy narozezin pro mého manžela. Vždy jsem měla ráda čerstvě upečený chleba s namazaným máslem na něj Romadur na plátky a navrch slabá kolečka cibulky. Lehce osolit a opepřit. No a tak jsem vše smíchala v pomazánku a je to. :D Hostům i dětem chutnala a...